O meni

/O meni
O meni 2020-06-10T09:30:59+00:00

Dr. Lucija ČEVNIK

O MENI

DR. LUCIJA ČEVNIK, sem doktorica socioloških znanosti, profesorica filozofije in sociologije, specializantka lacanovske psihoanalize, podjetnica, publicistka, mentorica in svetovalka.

»S svojimi osebnimi in dolgoletnimi poklicnimi izkušnjami učim razvijati pozitivno (telesno) samopodobo, zdrav odnos do lastnega telesa in pomagam kvalitetno reševati konfliktne odnose med generacijami staršev in mladostnikov. Velikokrat je moja naloga, da prevajam »jezik« mladih v »jezik« staršev in zahteve ter želje staršev, v razumevanje njihovih otrok. Dogodi se, da vsaka generacija stoji na svojem bregu reke in ne sliši glasu, ki prihaja preko vode. Takrat priskočim na pomoč.

Svetujem in pomagam pri bolečem soočanju z globinami notranjih strahov, ki nam ves čas tiho prišepetavajo, da takšni kot smo, nismo dovolj dobri, dovolj lepi, dovolj pametni. Da preprosto nismo dovolj, da bi bili ljubljeni in sprejeti.

Navdihujem, ko nas preplavi sram in izgubimo ljubezen in sočutje do lastnega odseva v ogledalu.«

Več kot 14 let sem delala v mladinskem sektorju z mladimi z manj priložnostmi. Osem let že vodim mladinsko posvetovalnico »Ti«. V posvetovalnici skupaj rešujemo težave, probleme, situacije in stiske, s katerimi se na svoji poti v odraslost vsakodnevno srečujejo mladi.

Osebna svetovanja, ki jih izvajam, so namenjena različnim starostnim skupinam in posameznikom pri motivaciji za vsakodnevno soočanje s problemi in tegobami, premagovanju osebnostnih kriz, ozaveščanju podzavestnih vzorcev, ki nas držijo v začaranem krogu »brezizhodnih« situacij.

Pri skupinskem in individualnem delu se učimo enostavnih tehnik za hitro pomoč pri stresu, strahu in  negotovosti.

Predvsem pa se spopadamo z različnimi oblikami strahu ali tudi s perfekcionizmom, ki nas pogosto hromi, da bi se podali v neznano in poskusili nekaj novega.

Ozaveščam, da je povprečno dovolj dobro, vredno (samo)spoštovanja in (samo)vrednosti.  Spodbujam razvoj samozavesti, ozaveščanje telesne drže (neverbalne komunikacije) in njenega vpliva na naše počutje in okolico.

Sem svetovalka in predavateljica s področja telesne samopodobe, motenj hranjenja, negativnega vpliva medijev na dojemanje telesnosti ter čutne vzgoje. Vodim skupinske delavnice in individualne pogovorne terapije, sem avtorica številnih člankov s področja telesne samopodobe in čutne vzgoje.