Za starše in strokovne delavce

//Za starše in strokovne delavce
Za starše in strokovne delavce 2020-01-08T10:45:00+00:00

O medijskih pasteh in neposrečenih vzgojnih prijemih, ki vplivajo na pojav negativne telesne samopodobe pri otrocih in mladostnikih.

ZA STARŠE IN STROKOVNE DELAVCE

V okviru predavanja bomo govorili, kako pri otrocih in mladostnikih spodbujati pozitiven odnos do lastnega telesa ter na kakšen način zmanjšati možnosti za pojav negativne telesne samopodobe. Odgovorili bomo tudi na dileme, kaj storiti, ko telesna samopodoba postane problematična in na kakšen način lahko starši otroku pomagajo premagovati težave povezane s telesnostjo (pretirana skrb s količino zaužite hrane, pretirana telesna vadba, stalno preverjanje teže, občutek sramu/krivde zaradi zaužite hrane, primerjanje svojega telesa in telesa drugih z »ideali«, ki so realno dosegljivi le peščici, neprestani komentarji o vitkosti ipd.).

_

Predavanja in delavnice bodo odgovarjala na naslednja vprašanja in izzive:

  • Kako zmanjšati oz. omiliti negativen vpliv medijev na telesno samopodobo otrok in mladostnikov?
  • Kako naravnati vzgojo in na kaj moramo biti pozorni pri razvijanju otrokove pozitivne telesne samopodobe?
  • Kako reagirati, kadar se otrok sooča z bolečimi komentarji vrstnikov na račun telesnega videza?
  • Kako resnično sprejeti in ljubiti otroke takšne kot so, brez, da bi jih želeli spremeniti?
  • Ozaveščanje dejavnikov, ki spodbujajo nezadovoljstvo s telesnim videzom in vodijo v pojav negativne (telesne) samopodobe pri otrocih in mladostnikih.

“Delimo komentarje glede postave, trosimo šale o telesnem izgledu, deklicam govorimo, da so lepe in fantom, da morajo biti pogumni, otroka neprestano zaslišujemo kaj in koliko je jedel, da mu oblačila ne pristojijo? Starši in učitelji s svojimi dejanji in besedami, čeprav čisto nezavedno in nehote, velikokrat vzbudimo v otroku dvom v lastno vrednost in samospoštovanje.”

_

Pošljite povpraševanje