Oddaja Odstiranja na Koroškem radiu z Barbaro Polutnik Brusnik

Z nami bo dr. Lucija Čevnik, doktorica socioloških znanosti, profesorica, specializantka lacanovske psihoanalize, publicistka, mentorica in svetovalka za reševanje nezdravih odnosov ter celjenje ranjene samopodobe in avtorica knjige MAMA HČERKI.

V uvodu knjige avtorica, med drugim, zapiše »Odgovori so razmišljanja matere, ki svoji hčerki poskuša predati kažipot življenjskih resnic. Mati hčerko spodbuja, naj razmišlja s svojo glavo, se ne ozira na kritike in opazke okolice, sledi svojim sanjam in strumno hodi svojim življenjskim ciljem naproti. Opozarja jo na nevarnosti lastnih notranjih senc, ki ustvarjajo našega najhujšega sovražnika – strah. Opogumlja jo na poti skozi življenjsko neizogibne boleče izkušnje in ji prigovarja, da je vsak korak izven cone udobja priložnost za osebnostno rast in preobrazbo. Bili so tvoji »zakaji« in moji pogosto suhoparni in konvencionalno ustrezni »zatoji«. Ko bi si le vzela več časa, ko bi le imela več potrpljenja, ko bi le znala bolje presoditi svoje prioritete. A tako je pač bilo. Preteklosti ni mogoče spremeniti. Zavedanje pa nemalokrat pride z zamikom. S časom. Z rastjo. Šele danes se zavedam, kako zelo na mestu je ugotovitev Malega princa, da morajo otroci z odraslimi precej potrpeti. Res je, odrasli sami od sebe nikoli ničesar ne razumemo in otrokom mora biti res mučno, če morajo kar naprej nekaj razlagati. Tukaj je vse tisto, kar bi ti takrat, v tistem trenutku, morala reči, pa ti nisem. Drži, preveč sem gledala z očmi odraslega in premalo s srcem….« zaključi uvod v knjigo dr. Lucija Čevnik, gostja tokratne oddaje.

Vabljeni k poslušanju Odstiranj na 97.2 MHz ali www.koroski-radio.si, valovih Koroškega radia v sredo 23. februarja ob 17. uri, ponovitev oddaje v nedeljo 27. februarja ob isti uri.

Scroll to Top