— Prelistaj jo.

Moja knjiga. Moja izpoved.

O vsebini...

Vsebina so razmišljanja matere, ki skuša hčerki predati življenjske »resnice«, do katerih se je skozi proces samospoznavanja in lastnih življenjskih vzponov in padcev, z leti prebila sama. Tokrat je zrelejša in v ponovljenih odgovorih izvaja »popravni izpit«. Hčerki v zapisih odgovarja o vsem tistem, kar bi ji že takrat, nekdaj, ko je bilo zdaj dekle še majhna deklica, morala reči, pa tega ni znala, zmogla ali vedela. Obenem se mati zaveda, da je sama most, ki povezuje izkušnje preteklosti z generacijami prihodnosti. Bo zmogla filtrirati in ozavestiti negativne vzorce, ki se po ženski liniji nezavedno prenašajo iz generacije v generacijo? Odgovori premišljujejo odgovornost nezavednega v procesu sobivanja generacij žensk. Razmišljajo o vzgoji in videnju otroka onstran posesivnosti, pogojevane ljubezni ali starševskega egoizma.

Knjiga Mama hčerki je izšla 1. marca 2022 ter v pičlem mesecu dni doživela svoj PONATIS.

Trenutno v prodaji že SEDMI ponatis.

Iskrena HVALA vsem za nakup knjige!

Vtisi o knjigi

Povratna informacija bralk in bralcev je najbolj dragocena nagrada za vse spisane vrstice.

5/5
V knjigi Mama hčerki dr. Lucija Čevnik poda odgovore na vprašanja, ki smo si jih vsaj enkrat v življenju zastavili tudi sami. Priznam, da se me je knjiga res dotaknila in bi jo priporočila vsem.
Vesna Bukovec
5/5
Starši se v večini trudimo otrokom vsakodnevno povedati in pokazati, da so ljubljeni in sprejeti takšni, kot so. Da so naše vse. Pa vendar ostaja toliko neizrečenega, na kar me je opomnilo moje nedeljsko branje. Meni draga Lucija Čevnik je napisala čudovit opomnik vsem nam staršem, kako pomembno je, da naši otroci slišijo naše misli in občutijo naše veselje, žalost, strah, jezo in se tako od nas naučijo čutiti, živeti.
Jana sulejmanovič
5/5
Čudovita knjiga dr. Lucije Čevnik, ki je razmišljala, kaj je nekoč želela povedati svoji hčerki, a takrat ni znala ali ni zmogla. Zato ji danes odgovarja tako, kot si otrok zasluži slišati ... MAMA HČERKI.
Petra Škarja
Scroll to Top