— Pozdravljeni, sem dr. Lucija Čevnik.

O meni

Svoje delo gradim na strokovnosti, dolgoletnih izkušnjah in želji pomagati.

Sem doktorica socioloških znanosti, profesorica filozofije in sociologije, specializantka lacanovske psihoanalize, podjetnica, pisateljica, publicistka, mentorica in svetovalka.

S svojimi osebnimi in dolgoletnimi poklicnimi izkušnjami učim razvijati pozitivno (telesno) samopodobo, zdrav odnos do lastnega telesa in pomagam kvalitetno reševati konfliktne odnose med generacijami staršev in mladostnikov. Velikokrat je moja naloga, da prevajam »jezik« mladih v »jezik« staršev in zahteve ter želje staršev, v razumevanje njihovih otrok. Dogodi se, da vsaka generacija stoji na svojem bregu reke in ne sliši glasu, ki prihaja preko vode. Takrat priskočim na pomoč.

Navdihujem, ko nas preplavi sram in izgubimo ljubezen in sočutje do lastnega odseva v ogledalu.

Sem svetovalka in predavateljica s področja telesne samopodobe, motenj hranjenja, negativnega vpliva medijev na dojemanje telesnosti ter čutne vzgoje. Izvajam tudi partnersko svetovanje in pomagam reševati konflikte v družinskem okolju.

Vodim skupinske delavnice in individualne pogovorne terapije, sem avtorica številnih člankov s področja telesne samopodobe, čutne vzgoje in partnerskih odnosov.

Oblike pomoči in svetovanj!

Izberite pomoč, ki najbolj ustreza vašim izzivom in težavam.

— 01

Osebna svetovanja - prilagojena vašim željam

Izvajam različne oblike osebnih svetovanj:

  • klasično “kavč” svetovanje,
  • spletno ali
  • walk´n´talk,

ki je prilagojeno vašim osebnim potrebam in željam.

— 02

Izobraževanja -
za šole, podjetja, starše

Izobraževalne vsebine v obliki predavanj in delavnic so namenjene šolam, podjetjem ali posameznikom, ki se srečujejo s konfliktnimi odnosi ali negativnimi vplivi telesne samopodobe na duševno zdravje in osebno zadovoljstvo.

— 03

Knjiga - "Mama hčerki"

V simpatični darilni knjigi z naslovom Mama hčerki, so zbrani odgovori  in razmišljanja matere, ki svoji hčerki poskuša predati kažipot življenjskih resnic, ki bi jih deklica morala slišati že pred leti, pa ji jih mama takrat ni zmogla ali ni znala posredovati.

Scroll to Top