— Deljenje znanja in izkušenj.

Oddaje in prispevki

Junij, 20210

Kako reševati konfliktne odnose in prekinjeno komunikacijo v razredu

Ste eden od učiteljev, ki ima težave z vzpostavljanjem avtoritete v razredu? Se po opravljenem delovnem dnevu počutite izmozgane in izžete? Imate občutek, da se veliko preveč časa v razredu ukvarjate z disciplino?

Play Video

Junij, 2019

O motnjah hranjenja

Motnje hranjenja, kot simptom sodobne družbe – je danes še posebej prisoten med mladimi. V oddaji smo razkrivali vzroke, ki pripeljejo do motenj hranjenja, izpostavili pogoste oblike obolelosti ter opozorili na preventivne vsebine, ki lahko zmanjšajo tveganje za pojav tovrstnih duševnih bolezni.

Play Video

Oktober, 2019

Oddaja VTV: Težavni najstniki

Starši in mladostniki! Dva popolnoma drugačna svetova. Starši tarnajo nad otroki, otroci nad starši. Vse kaže, kot da je komunikacijska žica med njimi prekinjena. Razmetana soba, zapiranje vase, “visenje” na družbenih omrežjih, nerganje, zgovarjanje – karakteristike tipičnega najstnika/najstnice.
Kako jih razumeti in kako pogledati širše? Kakšna čustva se skrivajo za njihovimi, pogosto tako težko sprejemljivimi, dejanji?

Play Video

April, 2021

Kako otroku postaviti meje

V marčevski oddaji Dobro jutro sva z voditeljico spregovorili o postavljanju meja v vzgoji. Kako postaviti meje, da bodo jasne, dosledne, logične in spoštovane s strani otroka?

Play Video
Scroll to Top