Tatjana dvomi v partnerjevo zvestobo

.

Imam občutek, da me partner vara. V razmerju sva enajst let, imava petletno hči. Ko ga vprašam, če je kaj na tem, se vede, kot da imam jaz nekakšne namišljene težave. Ampak moj občutek mi pravi drugače. Po čem lahko ženska sklepa ali jo partner vara? Obstajajo kakšni znaki, na katere naj bom bolj pozorna?

Hvala za vsako pomoč.

Tatjana, 37 let

Draga Tatjana,

pravite, da imate občutek, da vas partner vara. Kaj pomeni »občutek«? Razmislite: se do vas drugače vede, je nesramen, je iznenada spremenil svoje življenjske navade in običajen ritem dnevne rutine? Lahko, da je za vsem tem druga oseba ali pa nemara kaj drugega, mogoče kakšna stiska, nekaj kar vaš partner trenutno prestaja. V vsakem primeru razumem vašo duševno bolečino, saj je nadvse stresno in izčrpavajoče živeti v zvezi, kjer so prisotne skrivnosti in laži. Tako ljubezenske kot tudi vsa druga prekrivanja in utajevanja. Predlagam vam, da se poskušate s partnerjem odkrito pogovoriti.  Priznajte in odkrito spregovorite o svoji stiski, sumničenju in nelagodnih občutkih. Povejte mu, kako se počutite vi, brez da povzdigujete glas, ga obtožujete in napadate. Spregovorite o sebi. Dejstvo je, da njega ne boste mogli spremeniti, če si tega sam ne želi. In ne morete ga prisiliti v nekaj, kar noče. Lahko pa postavite svoje meje in kriterije, ki so pomembni vam. Vaša prioriteta je vaše življenje in življenje vaše hčerke. Prav zato je pri vsem tem zelo pomembno, da predvsem sami razmisliti, kako si želite ali ne želite živeti. Boste lahko spet dosegli notranjo mirnost, če se partner z vami ne bo pripravljen pogovoriti in priznati ali obrazložiti vzrokov, ki sprožajo vašo sumničavost? Mislim, da ne. Za odnos sta potrebna dva in oba morata biti pripravljena medsebojno deliti tako svoje stiske kot svoje radosti. Laži in prekrivanja ter posledična sumničenja in ljubosumje so razdiralci vsake, še (nekdaj) tako trdne zveze in zaveze


Imate tudi vi občutek, da se s partnerjem ne morete odkrito pogovoriti?

Se sprašujete, kako nadaljevati zvezo?

Ste negotovi in ljubosumni?

Prijavite se na osebno svetovanje in skupaj bomo predebatirali vaš izziv in poiskali primerno rešitev za izboljšanje vašega odnosa s seboj ali s partnerjem.

.

Izbirate lahko med različnimi oblikami svetovanja. Izberite način, ki vam najbolj odgovarja:

  • klasično “kavč” svetovanje (lokacija Slovenj Gradec ali Dravograd)
  • spletno svetovanje (skype, zoom)
  • walk´n´talk (svetovanje, ki se izvede v enournem sprehodu v naravi)

.

Scroll to Top