Pozitivna psihologija – predavanje Mama hčerki – 7.1.2023

Izjemno sem bila vesela povabila ga. Nastja Mulej k letošnjemu sodelovanju pri soustvarjanju vsebin Pozitivne psihologije – Šole za starše.

Moje predavanje bo zasnovano na odnosih, natančneje na odnosu med mamo in hčerko, o katerem govori tudi moja knjiga, Mama hčerki.

Ta odnos je lahko neskončno lep, ljubeč, harmoničen, lahko pa kdaj tudi rani, boli, je napolnjen z nabojem posesivnosti in ljubosumja. Prav o slednjih, bom govorila na predavanju, ki ga boste lahko, 7.1.2023, brezplačno spremljali online.

Na predavanje se lahko prijavite že sedaj in pobrskate še med ostalimi zanimivimi vsebinami, ki jih na Pozitivni psihologiji za starše pripravljajo v tem, že 3. sklopu.

Prijave in informacije o predavanjih najdete na tem linku: https://www.maratonpozitivnepsihologije.si/3-sola-za…

Pa še malce več o mojem predavanju:

Čeprav se zdi, da je materinska ljubezen brezpogojna, to v praksi še zdaleč ne drži. V dinamiki odnosa mati–hči je najti veliko posesivnosti, tekmovalnosti, ljubosumja in žrtvovanja, ki ustvarjajo toksične navezanosti in otroku onemogočajo samostojen razvoj in neodvisno življenje. A boleča vez med mamo in hčerko ni nekaj, kar bi mama želela predati svoji potomki, je preprosto edino, kar mama v tem odnosu zmore in zna dati. Njen odziv je posledica lastnih bolečih izkušenj in pogosto seštevek potlačenih bolečin, ki se po ženski liniji nezavedno prenašajo iz generacije v generacijo in ustvarjajo nezdrave navezanosti mater in njihovih hčera.

Predavanje odstira vpogled v proces nastajanja toksičnih odnosov v družinski dinamiki (med materjo in hčerko), izpostavlja njihove posledice ter ponuja rešitve, kako vzorce prepoznati, jih ozavestiti in zaceliti posledice globoke čustvene prizadetosti. ​

Vprašanja, na katera bo odgovorila:

👉 Kateri so najpogostejši nezdravi odnosi, ki vzniknejo med mamo in hčerko?

👉 Zakaj je zelo pomembno, kako se mati odziva na otrokove zgodnje impulze?

👉 Kako se toksični odnosi vpisujejo v otrokovo telo in zaznamujejo njegovo osebnost?

👉 Zakaj morajo starši takrat, ko želijo ukrotiti težavnega otroka, v resnici začeti spreminjati sebe?

👉 Kako pretrgati ponavljajoče nezdrave navezanosti ter vzpostaviti pristnejši stik z lastnim otrokom?

Knjiga Mama hčerki je izšla pri Založba 5KA: https://www.zalozba5ka.com/lucija-cevnik-mama-hcerki/

Scroll to Top