Oddaja Odstiranja na Koroškem radiu z Barbaro Polutnik Brusnik; 22.3.2023

ODSTIRANJA NA KOROŠKEM RADIU – z Barbaro Polutnik Brusnik

GOSTJA: dr. Lucija Čevnik, avtorica knjige Hčerka mami

Zakaj je odnos med hčerko in mamo še posebej edinstven in hkrati eden najbolj zapletenih v življenju? Kako doseči, da mati in hči sprejmeta ena drugo takšno kot sta, brez obtoževanja in obsojanja? Kaj bi mama morala slišati, pa ji hčerka ne zna ali ne zmore povedati? Kdaj se med materjo in hčerjo razvije nezdrava navezanost in kako se ji izogniti? Kaj je transgeneracijski naboj, ki se preko ženske energije pretaka med materjo in hčerko? In še na nekatera vprašanja bo odgovorila gostja tokratnih Odstiranj, dr. Lucija Čevnik, avtorica knjige Hčerka mami, ki ob koncu uvoda v knjigo zapiše: »Zdaj sta tukaj – druga nasproti druge. Obe sta odgovorni, da druga drugo osvobodita nezdrave navezanosti in prepletenosti krivde in žrtve ter zaživita v odnosu, ki je ljubeč, razumevajoč in dopuščajoč. Odnos, ki sprejema, ne pa sodi in obsoja«.

Vabljeni k poslušanju Odstiranj na 97.2 MHz ali www.koroski-radio.si, valovih Koroškega radia v sredo 22. marca ob 17. uri, ponovitev oddaje v nedeljo 26. marca ob isti uri.

Link na oddajo: https://podcasters.spotify.com/pod/show/drcevnik/episodes/Oddaja-Odstiranja-na-Korokem-radiu—o-odnosu-med-mamami-in-herkami—22-3-2023-e215vlr/a-a9ighig

Scroll to Top