Pogovori za mlade v stiski

Biti najstnik/najstnica danes ni enostavno. Mladi živijo v družbi, ki od njih na vsakem koraku zahteva perfektnost. Zlagana popolnost jim diha za ovratnik in jim prišepetava, da takšni kot so, niso dovolj – lepi, pametni, sposobni.

Popolne podobe in idealizirani odnosi na družbenih omrežjih v njih ustvarjajo tesnobo. Obremenjeni so z visokimi pričakovanji, svojimi, tistimi, s strani vrstnikov in tudi staršev. Počutijo se neslišani, nesprejeti, nerazumljeni. To jih spravlja v globoko stisko, ki se nemalokrat prevesi v obup in globoko žalost.

Ker se s temi težkimi občutki težko sami spopadajo, ker jih ne znajo ali ne zmorejo ubesediti, se žalost sprevrže v jezo ali celo agresijo. Težave se kažejo tako v napetih odnosih doma, kot v šoli.

Kdaj pa je potrebna le sočutna beseda in razumevanje nekoga tretjega, nevtralnega in razumevajočega, da stiska popusti.  Če stisko delimo, jo lažje nosimo. Ko se razbremenimo teže, postanemo dovzetnejši za rešitve.  Z drugačnimi pogledi in ob sočutni podpori, zmoremo razrešiti, kar se nam je še malo prej zdelo nerešljivo.

Pogovori in svetovanja so namenjeni mladim, ki se srečujejo z:

  • negativno samopodobo
  • izbruhi jeze
  • pomanjkanjem samozavesti
  • strahom pred slabimi ocenami in šolskim neuspehom
  • težavami pri navezovanju stikov z vrstniki
  • raznimi anksioznostmi in tesnobo (motnje hranjenja, samopoškodovanje, agresivno vedenje).

Pogovori potekajo v Slovenj Gradcu, 2x na mesec pa tudi v Ljubljani. Lahko se dogovorimo tudi za online srečanja ali “walk-n-talk” pogovor.

Scroll to Top