Serija podkastov na portalu IzziRokus z Boštjanom Romihom – Odnos z mamo – vez, ki nas zaznamuje za vse življenje

Vabljeni na potovanje po družinskih odnosih! V prihodnjih mesecih prihajajo izvrstni podkasti z dr. Lucijo Čevnik, ki vas bo popeljala prek razburkanih voda vzgoje in odraščanja do mirne plovbe v trdnih in pristnih odnosih v družini.  

Prvi podkast bo razkril, da je za otrokov osebnostni razvoj ključen najzgodnejši odnos med njim in njegovim negovalcem (kar je najpogosteje mati). Spoznali bomo, zakaj je ravno ta prvi odnos tako pomemben, kako se ta odnos gradi ter kakšni tipi osebnosti se oblikujejo na njegovi podlagi. Preverili bomo tudi, kako ta primarni odnos vpliva na kasnejše odnose otroka z drugimi ljudmi ter na njegovo izbiro partnerja ter odnose z lastnimi otroki.

Drugi in tretji podkast bosta odkrivala, kaj se zgodi, kadar odnosi niso zdravi. Spoznavali bomo, kako vzgoja “ranjenih”, travmatiziranih staršev vpliva na odnose z otrokom, na otroka samega ter njegovo osebnost. Spregovorili bomo tudi o najpogostejših dinamikah odnosov med mamo in otrokom (drugi podkast) ter očetom in otrokom (tretji podkast).

Vse poti pa vodijo … do četrtega podkasta! 😊 V njem bomo odkrivali, kako lahko presežemo predhodno omenjene toksične navezanosti, nezdrave odnose ter osebnostne stile, ki so se gradili na podlagi negotovih temeljev povezav med staršem in otrokom. Spoznali bomo nasvete, s katerimi bomo s svojimi otroki še lažje vzpostavili trdne in harmonične odnose.

Serijo podkastov najdete na tej povezavi: https://www.izzirokus.si/blog/clanki/prihaja-nova-serija-podkastov-odnosi-v-druzini

Scroll to Top