NOVO – knjiga Mama sinu!

Juhuhuuu! Takole, 3. knjiga, Mama sinu, je že na spletnih prodajnih “policah”.

»Kar bi sin moral slišati, pa mu mama morda ni znala ali ni zmogla povedati.«

V knjigi zbrani odgovori so razmišljanja matere, ki svojemu sinu poskuša predati kažipot življenjskih resnic.

Tako mu z ljubeznijo in modrostjo razlaga: Poišči radosti, ki ti jih ponuja življenje; Prevzemi odgovornost za svoje ravnanje; Ti nisi moja last; Brez ranljivosti ni novega tebe; Junak, ki nikoli ne pade, živi le v pravljici; Tisti, ki ljubi, podarja svobodo; Nehaj se smiliti samemu sebi in zavihaj rokave; Vsak dan lahko postaneš za odtenek boljša verzija sebe; Nihče ni popoln in krivice se dogajajo; Včasih pač ne moreš vsega popraviti in urediti … Vse do zadnjega poglavja: Pojdi sedaj, dragi moj fant.

Število strani: 68     Prva izdaja: April 2024     Vezava: Trde platnice Cena: 15€

Iz knjige…

Dragi moj fant, sprašuješ me: »Kaj je to srednja pot?« Hoditi po srednji poti pomeni hoditi v ravnotežju, kjer je vse, a ničesar ni ne preveč ne premalo.

Srednja pot je najsrečnejša pot. To je pot, ki je celovita – ima vzpone in spuste. Včasih je utrudljiva, strma, ozka. Spet drugič lahkotna, prijetna in te nagradi z veličino širokega obzorja.

Hodiš. Kar pride na poti, pride. Nikoli ne veš, kaj se skriva za ovinkom, a se ne bojiš in ne misliš na neprijetne scenarije. Vse sprejmeš in pred ničemer ne bežiš. Preprosto si in se trudiš biti skromen popotnik, ki se sleherni dan trudi postati boljša verzija včerajšnjega sebe.

Zato v življenju, fant moj, sledi srednji poti. Uravnoteži svoje življenje in najdi sinhronijo med delom in počitkom, med pripadnostjo in avtonomnostjo, med užitkom in askezo, med biti in postajati.

Tam vmes med enim in drugim, med dobrim in slabim, med dihom in izdihom, med življenjem in smrtjo neprestano lovimo ravnotežje. Ravnotežje srednje poti.

Več o knjigi lahko izveste tukaj. Tukaj tudi povezava do spletne trgovine, kjer lahko knjigo tudi kupite: https://www.zalozba5ka.com/mama-sinu-lucija-cevnik/

Scroll to Top