“Priprave na šolo” – oddaja Odstiranja (Koroški radio) -28.8.2019

Raziskave kažejo, da se mnogo preveč otrok boji, da ne bodo uresničili pričakovanj in zahtev svojih staršev. Ponovno se začenja obdobje novih ciljev, pričakovanj, zahtev, kdaj tudi nerealnih in nerazumnih, na srečo pa tudi obdobje mnogih radosti, novih znanj, prijateljstev, rasti… Kako novo šolsko leto pričakujete vi, dragi otroci in starši? Vas navdaja z neprijetnimi občutki ali radosno vstopate v novo poglavje?

V tokratnih Odstiranjih se bom z dr. Lucijo Čevnik med drugim pogovarjala o tem kako, poleg šolskih potrebščin, opremiti otroka ob vstopu v novo šolsko leto, o pomembnosti zaupanja med otrokom in starši, o spodbudah in pohvalah, odvisnosti od elektronskih medijev, medvrstniškim nasiljem, pa kako spodbuditi otrokovo pozitivno telesno samopodobo in še čem.

»Učenje je luč«, pravi japonski pregovor, Dragi učenci, dijaki in študentje, čim več luči in svetlobe vam želim na vaših poteh in vseh področjih življenja, tudi vi ste luč, zagotovo ena najsvetlejših.

Dobrodošli v Odstiranjih na 97.2 MHz ali www.koroski-radio.si, v sredo 28. avgusta ob 17. uri, ponovitev v nedeljo 1. septembra ob isti uri.

Oddajo je pripravila in vodila: Barbara Polutnik Brusnik.

Leave a Comment

Scroll to Top