Predavanje: »Vzgoja – opustite idejo o popolnosti«

Predavanje, 18.9.2019 v Mestni igralnici – Juhuhulici, Novo mesto –

Da šolsko leto ne bo prenaporno in da bomo lahko naredili korak naprej pri povezovanju z otrokom in raziskovanju svojih občutij, smo v goste povabili dr. Lucija Čevnik, predavateljico in svetovalko za reševanje prekinjene komunikacije in konfliktnih odnosov med starši in otroki/najstniki.

Najverjetneje se vsi kdaj znajdemo v situaciji, ko otrok ne sodeluje pri družinskih opravilih, neredno pospravlja svojo sobo, pozablja naloge, zamuja.
To so situacije, ki staršem “dvigujejo pritisk”.
Praviloma sledijo konflikti. Bolj ali manj resni. Zgolj občasni ali vsakodnevni. Vsekakor pa v družinsko življenje vnašajo nelagodje, stres, obtoževanje, slabo voljo in prekinitev pristnih stikov.

Da se ne bi posluževali kričanja, ukazovanja, pogojevanja, groženj, poniževanja, sankcioniranja in ostalih načinov, ki vodijo do prekinitve “zdrave” komunikacije med družinskimi člani, raje poiščimo vzroke in lastne notranje “sence”, ki delujejo kot sprožilci slabega razpoloženja in eksplozivnega reagiranja.

Predavanje je usmerjeno na vprašanja:
• kako se enostavno izogniti konfliktnim situacijam,
• kako pravilno odreagirati,
• kako ohranjati povezan in ljubeč stik s svojimi otroki.

Fokus čutne vzgoje je usmerjen na starše in njihovo vlogo v odnosu otrok – starši.

Dr. Lucija ČEVNIK, je priznana predavateljica in svetovalka, več o njenem delu in predavanjih pa si lahko preberete na www.lucijacevnik.si

Leave a Comment

Scroll to Top