Zakaj se mi ves čas ponavlja ista zgodba?!

Sprašujem se, zakaj se mi ves čas ponavlja ista zgodba?! Zopet sem ostala sama. Partner je odšel z drugo, tako kot že dva pred njim. Mislim, da nikoli ne bom našla sreče v zvezi. Vedno naletim na moškega, ki mu dajem vse, na koncu pa sem izigrana.

Mojca, 45

Žal mi je draga Mojca, da ste zopet razočarani. Zdi se mi, da se premalo zavedate, da je zveza recipročen odnos, v njej ne samo dajemo, ampak tudi prejemamo. Dajali ste toliko, da ste se popolnoma razdali in na koncu, kot pravite, ostali praznih rok in z razpoko več v srcu. Mislim, da ste še ena ženska, ki ljubi preveč. Preveč druge in premalo sebe. Prav zato vedno naletite na isti kaliber moškega, ki je za razliko od vas, sposoben samo jemati, dati pa bore malo.

Da bi bili lahko v ljubezni srečni, boste morali najprej definirati, kaj iščete in kako vas to osrečuje. Mogoče začnite s teorijo, če imate v praksi tako slabe izkušnje in ponavljajoče se zgodbe, ki so vam do sedaj prizadejale le bolečino. Kakšnega moškega si želite? Zapišite. Naredite seznam, kaj ja in česa ne boste tolerirali. Pa ne zidajte gradov v oblakih. Ljudje nismo idealni; princi ter princeske obstajajo le v pravljicah! Vendar pa je vaša dolžnost, da drugim in sebi postavite meje, katerih vodilo je vaša sreča. Nekdo, ki vas dela nemirne, izčrpava vašo energijo, izigrava naklonjenost in izkorišča dano ljubezen, ni vreden, da z njim tratite svoj čas. Vi ste tisti, ki morate reči ne! Vsak je pač takšen kakršen je, na vas pa je, koga boste spustili v svoje srce in skozi svoja vrata. Šele, ko boste znali bolj ceniti svojo sreče, se boste zavedali, kdo je vreden vaše naklonjenosti in komu se izogniti. Takrat boste za vaše »dano« zahtevali tudi »prejeto«. Tedaj boste naleteli na človeka, ki vas bo cenil, tako kot boste sami cenili sebe.

Objavljeno v junijski reviji Bodi zdrava; moja mesečna rubrika V&O (vaših Vprašanj in mojih Odgovorov).

Leave a Comment

Scroll to Top